Over Nic

Mijn missie

De vraag “Is er leven vóór de dood?” inspireert mij enorm om mensen te trainen en coachen om dat echt vorm en inhoud te geven.

Resultaat is een VRIJ LEVEN en daardoor van onschatbare waarde!

Ik ben Nic Oosterveer. In 1962 geboren in een rooms-katholiek gezin. Mijn vader was ondernemer en mijn moeder bestierde het huishouden.
Het leven bestaat in die tijd uit werken, werken en nog eens werken.
Ik word beloond als ik hard werk. Dan krijg ik een (zeldzaam) compliment. Ook als ik hard studeer.

Innerlijke stem

Wat ik niet geleerd heb is luisteren naar mijn innerlijke stem. Naar mijn gevoel. Ik heb een goede tijd gehad en er ronduit het beste van gemaakt. Dat is zeker niet slecht, maar ik ben de aansluiting op mijn eigen ‘ziel’ (kompas, bron) ergens verloren. Dat heeft me een tijd onzeker gemaakt. Daarin ben ik een stuk van mijn LEVEN verloren en is er iets DOOD gegaan.

Stap in het duister

Ik ben vervolgens veel gaan doen. Dat is mij voorgeleefd. Ik word zelf ondernemer en krijg gelukkig ook een groot gezin. Om toch uiteindelijk te gaan luisteren naar mijn innerlijk kompas, is het in mijn geval noodzakelijk om mijn bedrijf te verkopen, en om mijn gezin los te laten. Ondanks de fijne band met mijn vrouw en met mijn zonen toch alleen verder gaan. Ondanks dat het mijn behoefte is, voelt het als een stap in het duister.

Opstanding

Toch kwam ik stap voor stap bij mezelf terug en kon ik de aansluiting met zijn eigen ziel meer ervaren. Dat maakt, ondanks de vele verliezen, dat ik me completer voel. Ik begon stap voor stap weer te leven. Nu ik deze fase doorgekomen ben, voel ik het als een opstanding. Als een opstaan in mijzelf.

Aanwezig zijn

Niet lang daarna wordt mijn vader terminaal. Ik heb zijn ogen nog nooit zo zien glinsteren wanneer ik bij hem binnenloop. Ik doe niets. Ik ben er alleen. We spreken…
Op den duur wil hij ook dat ik hem ga verzorgen en wassen. Dit wil ik aanvankelijk niet doen, omdat het naar mijn idee niet past binnen de manier waarop wij met elkaar omgaan. We spreken af om het van beide kanten toch eens te doen en te zien hoe het is. Wat is dat fijn! Ik was niet eerder zo dichtbij en ik doe niets. Het is ‘niet werken’ en niet doen. Het is aanwezig zijn met hart en ziel.

Op de valreep ben ik gekend door mijn vader. Ben ik gezien in mijn kwaliteit, zonder enige inspanning. Alleen maar aanwezig zijn. Ook zijn laatste wasbeurt mag ik doen, waarna wij beiden in vrede verder kunnen. Het is schoon.

Zijn wie je bent

Het is mijn passie om jou weer in contact te brengen met het LEVEN. Om het leven te leven. Daar heb je het leven voor gekregen. Om te zijn wie je bent. Moeiteloos. Juist dan ben je van enorme waarde. Dat is mijn geloof!

Het is nooit te laat om daarin een stap te maken. En als de horizon van het aardse leven in beeld komt ben ik er ook graag voor anderen. Gewoon om even samen te zijn. Een hand te reiken, te luisteren en waar nodig te schonen.

Bel gerust voor meer informatie of een kennismakingsgesprek:
06- 5389 8409

Scroll naar top