06 - 5389 8409 | nic@oosterveer.nl

ERVARINGEN

Voorbij controle

Ik ben met een heldere coachvraag bij Nic aan de slag gegaan. Na mijn ‘ontslag-vooruitzicht’ en alle andere ervaringen die ik in mijn leven heb meegemaakt, leefde ik onbewust vanuit ‘controle’.
Nu begin ik zicht te krijgen op mijn ware identiteit.
Nic is gegroeid door zijn eigen ervaring en bewust van zijn eigen verlangens en grenzen. Dat maakt dat hij met gepaste afstand kan meekijken naar de identiteit van de ander(mij) en punten aan te stippen waar groei mogelijk is. Hij vult niets in maar laat zien. Daarom oordeelt hij niet maar helpt de ander ook zijn/haar weg te vinden om liefde en geluk na te streven. Gewoon in het hier en nu, in dít leven. Ben er zó dankbaar voor Nic. Ik leef voorbij controle…..

Liesbeth

Voluit leven

Nieuwjaarsdag 2017 is de eerste dag van ons nieuwe leven in Zuid Afrika. Ja, mijn vrouw en ik zijn geëmigreerd.

In 2009 zei ik: ‘Over twee jaar emigreren wij naar Zuid Afrika, het geboorteland van mijn vrouw.’ Maar toen die twee jaar voorbij waren, bleef ik maar roepen: ‘Over 2 jaar gaan we, maar eerst moet ik geld genoeg verdienen om daar een huis te bouwen, een auto te kopen, enz.’

De langste economische crisis sedert jaren gooide echter roet in het eten. De zaken gingen slecht en met mijn humeur ging het nog meer bergafwaarts. Elk jaar verwachtte ik dat de economie zou aantrekken, maar helaas was dat niet het geval… Een depressie lag op de loer.

Toen ben ik met Nic Oosterveer gaan praten. Hij heeft me in twee sessies op het goede spoor gezet. Het gevolg: Ondanks de recessie heb ik mijn bedrijfspand onverwacht snel verkocht. En drie maanden na mijn gesprekken met Nic Oosterveer zaten mijn vrouw en ik in het mooie zonnige Montagu in Zuid Afrika.

Nic heeft mij gemotiveerd en me geleerd om mijn zorgen en problemen te relativeren. Onneembare bergruggen met diepe kliffen en ravijnen transformeerden daardoor in gemakkelijk te nemen heuveltjes in een park. Hij heeft mij geleerd om me niet angstig aan schijnzekerheden vast te klampen, maar naar buiten te stappen en te LEVEN.

Dank je Nic!

Flip & Bes Möller

Zakelijke en persoonlijke kracht

Inmiddels een jaar geleden heb ik met hulp van Nic besloten mijn praktijk te sluiten. Ik ben zo dankbaar dat hij mij de moed heeft gegeven mij op deze weg te wijzen op precies de goede manier. Hij had mij niet beter kunnen helpen. Ik ben heel blij met mijn nieuwe tijdsbestedingen en ook is mijn migraine, waar ik al jaren mee worstelde, minder. De begeleiding die hij geeft is heel goed afgestemd op de hulpvraag. Hij luistert naar de problemen, waar je als ondernemer maar ook als mens tegenaan loopt. Samen met  mij zoekt hij naar oplossingen, niet door de oplossingen aan te reiken maar door inzicht te geven in hoe ik  het zakelijk doe, waar mijn persoonlijke kracht ligt en hoe ik die zakelijk kan benutten. De begeleiding is niet dwingend maar geeft vooral  een beter inzicht. Ook wordt de financiële kant onder de loep genomen  om te kijken of  er verbetering of aanpassing mogelijk is. De open manier  van werken maar ook de persoonlijke en betrokken benadering heb ik als heel positief ervaren. Ik zou ook kunnen zeggen : Heerlijk om gewoon eens een paar uur met iemand over dit soort zaken te kunnen  praten die dan met oprechte aandacht en interesse luistert en meedenkt. Onwijs bedankt Nic.

Elly, Logopediste

Schatgraven

Ik was op een punt in mijn leven waarop ik niet goed meer wist wat ik nu eigenlijk van het leven wilde. En waarop ik besefte dat ik vaak niet lekker in mijn vel zat en altijd maar tegen dezelfde dingen aanliep. Bij Nic ontdekte ik dat ik vooral vanuit mijn hoofd leefde en niet vanuit mijn gevoel. En ook niet vanuit acceptatie. Sterker, ik was me totaal niet bewust van wat mijn lichaam aangaf. Ik voelde me vaak genegeerd door anderen, maar ik negeerde vooral zelf mijn ware behoeftes.

Tijdens de gesprekken met Nic en ook door verschillende oefeningen veranderde er enorm veel. Ik weet nu wat ik wil en de wegen waarop ik dit kan bereiken dienen zich opeens moeiteloos aan. En ik gebruik nu mijn verstand, in plaats van dat het mij gebruikt. Ik heb geleerd om te reageren vanuit acceptatie in plaats vanuit verzet. Wat ik tot expressie wil laten komen kan nu meestal moeiteloos zijn weg naar buiten vinden.

Acceptatie doet wonderen. Ik heb inmiddels ervaren dat mijn gedachten die mij ervan weerhielden om echt te gaan doen wat ik wil, alleen maar gehoord willen worden. Vaak is die denkstem nu gewoon stil, juist omdat die er ook mag zijn.

Ik heb inmiddels het gevoel dat ik LEEF in plaats van dat ik geleefd word.

Samengevat: Ik heb zoveel innerlijke schatten die wachten om ontdekt te worden. Nic heeft mij begeleidt in het vinden van mijn route naar mijn unieke schatkaart. Het werkelijke avontuur van mijn leven is nu begonnen.

Klaske Meijer

Financiën op een rijtje

Na mijn scheiding wilde ik mijn financiën op een rijtje zetten. Via zijn website kwam ik bij Nic terecht. Dat financiële plan werd het sluitstuk van een traject waarin Nic mij geholpen heeft mijn leven weer op de rails te zetten. In een heel donkere periode van mijn leven brachten zijn vragen en oefeningen me elke keer terug naar de kern. Op een nuchtere, empathische manier zette Nic me bij elk gesprek aan het denken over de volgende stap in een leven waarin ik zelf het stuur in handen had. Ik heb van Nic geleerd hoe dat moet en daar ben ik hem enorm dankbaar voor.

Cecilia, diplomaat ministerie van Buitenlandse Zaken

Dichter bij mezelf

Als fitnessbegeleider van 23 jaar zat ik “ineens” overvraagd thuis met een burn-out. Slapen en bewegen gingen niet meer en alle prikkels om me heen waren teveel. Na een mislukte poging van hulp via de huisarts en een psycholoog ben ik zelf na een jaar weer aan het werk gegaan. Een nieuwe baan leek mij de oplossing, maar een jaar later zat ik weer met dezelfde klachten thuis. Op een feest kwam ik Nic tegen en bespraken we de situatie. Naar aanleiding daarvan planden we een oriënterend gesprek en er was direct een klik. Zijn open houding, kennis en ervaring stelde me snel op mijn gemak en na de derde sessie konden we al succes boeken. Nic heeft me door middel van gesprekken en oefeningen geholpen weer dichter bij mijn GEVOEL, bij mezelf te komen. Daardoor kan ik nu de juiste stappen zetten. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.

Robert, personal sport trainer

Aanmelden: